Spoorzone Verbeelden

In het cluster Spoorzone Verbeelden staan de projecten die zich vooral richten op theater, openbare manifestaties en andere produkties die de Spoorzone als thema hebben.

Verbeelden in de Spoorzone. Wie wil dat niet? Je kunt naar het Spoorzoneproject ook kijken als een unieke verzameling lokaties voor allerlei vormen van theater en kunst. Daarmee wordt de overlast voor Delft niet minder, maar het vergroot wel ons vermogen om de overlast te verdragen. Spoorzone Spelen betekent: terreinen die even leeg staan benutten, gebouwen die straks gesloopt worden beschilderen, de bouwplaatsen als tijdelijk decor gebruiken, hoogtepunten in het project voor een festiviteit gebruiken. En nog veel meer.

Project in de spotlight

3.2 Cultuurjaar 2009

Dwars door Delft

Bekijk dit project >

Projecten van Spoorzone Verbeelden

Jubeljaar 2015

Delft, Treinstad - Tunnelstad!

Bekijk dit project >

Manifestatie de Laatste Trein

Een belangrijk onderdeel van het Jubeljaar 2015 is de Opera "de Laatste Trein". Dit moet het klapstuk worden in het Jubeljaar, als de treinen voor het laatste over het viaduct rijden. Berend Jan Berends en Guido Sluijsmans trekken in fase 1 dit grootse evenement vlot en organiseren in maart 2013 inspraakavonden, zogenaamde 'werksessies'. Schrijf je in voor di 19 of do 28 maart via info@berendjanberends.nl

Bekijk dit project >

naar het archief >

Context van het artikel

Wat voor een gebied wordt straks het Spoorzone gebied. Wat zien en denken we als in 2020 de laatste hijskraan vertrokken is? Keurige stapels stenen, glazen wanden en strakke stoepranden? Of zien we ook een nieuwe Ramblas om te flaneren, een gebied met faciliteiten voor straat theater, een ruimte die Creativiteit en Innovatie uitstraalt. Wij willen de Spoorzone met de Delftenaren een ziel geven!