Spoorzone Spelen en Leren

In het cluster Spoorzone Spelen en Leren bevinden zich de projecten die gericht zijn op kennisoverdracht en actief zijn en samen doen!

Tunnels, bouwplaatsen, gebouwen, huizen, pleinen, zijn prachtige plekken om van alles te doen en te leren. Het zijn plaatsen waar je interessante mensen tegen kunt komen die je van alles willen vertellen over hun vak. Het zijn tijdelijke combinaties in tijd en ruimte die je voor unieke experimenten kunt gebruiken. Je kunt in de Spoorzone leren spelen, leren creatief te zijn en leren innoveren. Maak er gebruik van!

Projecten van Spoorzone Spelen en Leren

Delfts Blauwe Panden

01-07-2009 | De kunst op de Delfts Blauwe Panden Uitgelicht

Bekijk dit project >

Babylon academie voor Kids 2009

Circus Babylon is de derde editie van de Babylon-trilogie. Met de trilogie staat de Nieuwe Amateur met de bouwers en de Delftse gemeenschap stil bij de ingrijpende verbouwing van de Delftse spoorzone. In het community art-project konden jong en oud in de zomervakantie 2009 proeven hoe het is om in een circusgemeenschap theater te maken. Op een braakliggende terrein aan het Delftse spoor verrees voor de laatste maal het creatieve dorp Babylon, met circustent, ateliers en workshops.

Bekijk dit project >

Spooracademie

Stichting Buitenste Boven ontwikkelt educatieve projecten waarmee zij de leefomgeving van kinderen en jongeren inzichtelijk en uitdagend maakt. Met het Spooracademie-project biedt Buitenste Boven i.s.m. WeSD een gevarieerd lesprogramma aan basisscholieren over de activiteiten in en om Spoorzone Delft.

Bekijk dit project >

Kleuren van de Stad

11-04-2009 | Jan van der Mast maakte een tekst op één van de Delfts Blauwe Panden.

Bekijk dit project >

Context van het artikel

Met de Academie willen we inhoud geven aan het credo Delft Kennisstad. Wat is een kennisstad? Volgens WeSD is dat een verzameling mensen die op allerlei manieren kennis aan elkaar willen overdragen. Daardoor worden ze tevens kennis van elkaar. 

Ik doe mee!