Viaductpijlers omtoveren tot Spoormonument

Twee pjilers van het Spoorviaduct blijven behouden. Die staan op het bolwerk en zullen samen een tastbare herinnering worden aan de geschiedenis van het spoor door Delft.

het initiatief voor het behoud van een klein stukje van het viaduct komt van een aantal Delftenaren en wordt breed in de stad gedragen. Dankzij een stimuleringssusidie van de Gemeente Delft wordt nu het behoud van de pijlers mogelijk gemaakt. Maar de allermeeste dank gaat nog naar de sloopaannemer die 'out of his way' gaat om dit precieze werk uit te voeren. Het is dus geen 'minderwerk', maar juist welwillendheid van de sloper dat hij hieraan mee wil werken. 

Uiteindelijk zal het bolwerk worden opgehoogd en steken de toppen van de twee pijlers daar nog een stukje bovenuit tot tafelhoogte. Als de pijlers de sloop daadwerkelijk overleven zal het nog tot 2017 duren eer het af is. Tot die tijd blijven ze ingepakt en wel op de bouwplaats staan. WeSD draagt zorg voor het afwerken en opleveren van het monument. Het wordt een tastbare herinnering aan het rijke Spoorverleden door Delft, op een levendig uitkijkpunt over de stad. Hier kan men zich nog inleven in hoe het was om vanuit de trein over de binnenstad uit te kijken.

Wordt vervolgd

naar het nieuwsoverzicht > >