Veel bekijks bij t stationsconcert Dutch Caribbean Groove Orchestra

Op vrijdag 28 juni lokte de Dutch Caribbean Groove Orchestra (DCGO) veel nieuwsgierige reizigers naar de stationshal van NS station Delft, aangetrokken door het zonnige geluid

Deze half-Delfts-half-Rotterdamse band is opgericht en wordt nog steeds ondersteund door musici uit de bekende formatie Fra Fra Sound. DCGO speelde voor dit optreden een muzikale reis door de Caribische gebieden en Afrika. Cubaanse liederen, salsa, bossa, rumba en latin ritmes vulden de hal. Een greep uit het repertoire: van Cuba - Cocinando en Descarga AAAA, uit Suriname Kaseko traditional, uit Zuid-Afrika Shame the devil, Afro Blue en de klassieker van Fela Kuti ‘Water no get enemy’ en uit de VS: Mo Better Blues

 Het was duidelijk dat de bandleden onderling veel plezier maken en spontaan het publiek erbij betrekken. Zo maakten zij er met alle aanwezigen een zuidelijk feest van.

Michael Simon en DCGO

Bandleider Michael Simon wist het beste uit zijn muzikanten te halen. Hij is duidelijk de centrale figuur die alle muzikale talenten in toom houdt en op elkaar af weet te stemmen, of juist laat afwisselen om te schitteren in een solo. Hoogtepunt was toen hij zelf de trompet aan zijn mond zette: opperste concentratie van de hele hal voor zijn zilvergepoetste spel. 

Een ander hoogtepunt was de toegift. Na afloop van het concert leek het hele repertoire erdoorheen te zijn en met schijnbare moeite werden de partijen opgediepd. Niets bleek minder waar, dit laatste nummer, Mambo para puente, was een regelrechte uitsmijter: voor de laatste twijfelaars reden om op te staan en mee te dansen, waardoor een treinlading vol nieuwsgierige reizigers op de valreep mee kon genieten van dit zomerse minifestival.

Dutch Caribbean Groove Orchestra juni olv Michael Simon

De Stationshal van NS-station Delft is niet meer als zodanig in gebruik, maar doet uitstekend dienst als concertpodium. Met dank aan NS organiseert WeSD elke laatste vrijdag van de maand aan het eind van de middag een muzikale groet aan de reiziger van/naar/door Delft. Iedereen hierbij van harte welkom. Deze concerten zijn tevens de eerste opmaat naar de grootse Manifestatie de Laatste Trein in 2015, als de trein van het Spoorviaduct verhuist naar de Spoortunnel.

DCGO publiek in stationshal

naar het nieuwsoverzicht > >