Manifestatie Laatste Trein, werksessies oogsten vele ideeën

De ingebruikneming van de spoortunnel in 2015 zal een grote dag zijn voor Delft. Dat lijkt misschien nog ver weg, maar Werkplaats Spoorzone Delft (WeSD) werkt al met cultureel (ondernemend) Delft aan de voorbereidingen van een grootse manifestatie om die gebeurtenis te markeren.

Manifestatie 'de Laatste Trein' wordt een festiviteit voor en door Delftenaren. Jong en oud gaan dit hoogtepunt in het project Spoorzone, de komst van het nieuwe station gezamenlijk vieren. WeSD is bezig deze manifestatie op te zetten en uit te werken. In februari zijn de eerstecontouren al aangevuld en in maart zijn er twee werksessies geweest waar cultureel (ondernemend) Delft voor was uitgenodigd om mee te denken. Samen met de deelnemers schrijft WeSD zo het verhaal van de Manifestatie. Belangrijke elementen in het verhaal zijn: oud &nieuw, verbinding, ontmoeten. Ook over de vorm wordt al nagedacht. De gedachte van een parade met een grootse afsluiting spreekt bij de culturele ondernemers sterkt tot de verbeelding.

WeSD gaat nu verder met het opstellen van de uitgangspunten voor een mooie volksmanifestatie. Delfts schrijver Jan van der Mast zal uit alle ingezamelde ideeën een verhaallijn destilleren. Daarna gaan we de ideeën voorleggen aan de belangrijkste stakeholders van de Spoorzone en ze betrekken bij de verdere invulling. Hoe de bouwsituatie in 2015 precies zal zijn, is nu nog niet zeker. Wat wel zeker is, is dat we hier een gave manifestatie met Delftenaren van willen maken.

Ideeën over de invulling en andere bijdragen voor Manifestatie de Laatste Trein zijn welkom op Info@werkplaatsspoorzonedelft.nl 

naar het nieuwsoverzicht > >