'huisje'; beschildering houten keet Delftstede, het eindresultaat

Het is af! Foto's na de lees verder.

De kleurrijke stadsgezichten uit Delft knallen fietsers, auto's en treinreizigers van de houten keet voor Delftstede tegemoet. Voor de makers van dit schilderwerk heet de keet nu hun 'huisje'. 

huisje compleet af

Gesigneerd en wel: Tymon en de buurtbewoners

huisje compleet af vanaf de straat

 

Op 22 juni zijn zo'n 40 buurtbewoners begonnen - en heel ver gekomen - met het opfleuren van het houten huisje voor Delftstede tijdens het festival Bestemming015. Tymon Ferenc de Laat, kunstenaar van MeLikePainting, had t ontwerp schetsmatig opgezet en heeft de hele dag mensen uitgenodigd en gecoached met hun creatieve uitspattingen. 

Het weer werkte die dag helaas niet goed mee. Een stevig aantal 'die hard' schilders heeft onvermoeibaar gewerkt om het grootste deel af te krijgen, maar de regen zorgde er soms voor dat net-aangebrachte verf wegspoelde. Dat leverde een krakelé-effect op dat trouwens stiekem heel leuk uitkomt in het eindresultaat.

Op 1 juli was het beter weer en heeft de kunstenaar de definitieve afwerking verzorgd: meer contrast in de kleuren, en met spuitbussen meer diepte erin brengen. Met donker naar achter, met licht naar voren.

In een stralend zonnetje en met een paar spontane meeschilders is de finishing touch gezet. De voorbijgangers waren voornamelijk vol lof. "Mooie kleuren!", "Wat leuk!" en "Goed bezig!" kwamen regelmatig langsgefietst.

Vind je het ook zo mooi geworden? Like ons op Facebook

huisje schets

19 juni het schetsontwerp staat, laat het verven beginnen!

huisje 22 juni

op 22 juni wordt er ondanks de regen enthousiast doorgeschilderd.

huisje Tymon finishing touch

Op de zonnige 1ste juli doet Tymon de afwerking

huisje 1 juli links Wander rechts Jitske

op 1 juli tijdens het afwerken. Let op het oranje figuurtje in het midden!

huisje Wander

Spontane hulp uit groep 7

huisje laatste hand

Tadaaa het oranje figuurtje heeft een spijkerbroek aan!

huisje af markt

huisje af oostpoort

huisje af oude Jan

huisje af station

Het huisje blijft tot het najaar 2013 staan. Daarna verhuist het kunstwerk naar elders. Tips en suggesties voor een nieuwe locatie zijn altijd welkom op info@werkplaatsspoorzonedelft.nl

Deze activiteit vond plaats in het kader van festival Bestemming015, georganiseerd door Spoorzone Delft, de Vak en WeSD en Rinske Wessels, met speciale dank aan grand café SpoorBijster. 

naar het nieuwsoverzicht > >