Fringe in de Stationshal 2014

In het Pinksterweekend deed het Fringe festival Delft aan. Een aantal acts heette haar bezoekers op zaterdag 7 en zondag 8 juni welkom op het station met stand up en komische optredens in de stationshal. 

De stationshal is niet meer als zodanig in gebruik maar doet met dank aan NS uitstekend dienst als podium.

Op zaterdag 7 juni was theatergroep Mucato uit Hoofddorp te gast in de stationshal met hun voorstelling Scènes uit een gezin door Esther Gerritsen.
Mucato tijdens Fringe festival
De voltallige cast van Mucato poseert voor een groepsfoto vlak voor aanvang van de voorstelling.

Op zondagmiddag 8 juni speelde Cosa Nosa hun show Miraculo Fiasco. CosaNosa is een groep clowns die sinds 2006 improvisatie voorstellingen speelt in uiteenlopende vormen en op verschillende locaties. De groep bestaat uit Iris Buter, Monica Mansveld, Martijn van Opdorp, Syvia van Opdorp, Rob van Tulder, Maaike Hoogerwerf en Hans Koops (coach/speler) 


In de stationshal speelden ze stand-up-clowningscènes met een minimum aan decor. Op dit Youtube*-filmpje zie je hoe de koffers in hun muzikale rol groeiden.

Ook het publiek kon ingrediënten aanreiken. Zo werd de juffrouw die zich koelte toe wapperde met een festivalkrantje in een mum van tijd omringd door clowns om die taak over te nemen.
 Het kleine meisje (foto hieronder) groeide na aanmoediging van haar moeder uit tot de 'publieks-lieveling'. Iedere toeschouwer ging zoals beloofd naar huis met een unieke ervaring.

 

Daarna was het de beurt aan de Engelstalige internationale TU-studenten van Delft Improv Group. Hun voorstelling heette Blame it on the cat, maar niet werd duidelijk waarom. Dat maakte ook niet uit. De groep zegt over zichzelf dat ze besmet zijn geraakt met het improvisatievirus en dat bleek inderdaad aanstekelijk. Hun enthousiaste spelleider maakte desgevraagd input van bezoekers los in scènes die zich aan de hand van dat soort losse kreten moesten ontwikkelen. Verderop in de show kwam het zelfs van heuse publieksparticipatie. Er kan zich een heel verhaal ontspinnen als je in een kringe gaat staan en met de klok mee één woord mag zeggen om de zin verder af te maken.

Inbreng werd beloond met een snoepje/ piece of candy.

Wat verder nog leuk is om te weten over de Delft Improv Group, 
die je ook DIG mag noemen: ze verwelkomen nieuwe leden. Vind ze via www.delftimprov.com, www.facebook.com/DelftImprovGroup of info@delftimprov.com.  


De Delft Improv Group voor aanvang van de show: toitoitoi!

*Youtube filmpje van Cosa Nosa voluit: https://www.youtube.com/watch?v=0R-aEmOTivE

(De aangekondigde Coen en niet-Sander show ging zaterdag op het laatste moment niet door)

naar het nieuwsoverzicht > >