Deelhout groot succes

Er was veel belangstelling voor het klusfestival op zaterdag 9 november. De 80 deelnemers zijn allemaal met fraaie resultaten naar huis gegaan.

In de loods van aannemer CCL aan het Nijverheidsplein was het bouwterreinfestival DeelHout neergestreken om Delftenaren te laten klussen met resthout uit de Spoorzone. 
Normaal wordt het steigerhout, de pallets en andere materialen hergebruikt, maar speciaal voor dit klusfestival lag er een keur aan houtsoorten klaar om te gebruiken. Op VIMEO staat een heel leuk filmpje dat verslag doet van de hele dag. http://vimeo.com/80784695#

Deelhout in CCL loods

Vele deelnemers kwamen met eigen ontwerpen en uitgekiende bouwplannen. De begeleiders, allemaal professionele houtbewerkers, staken her en der een helpende hand toe of liepen rond om de deelnemers op wat voor manier dan ook van advies en hulp te voorzien.
Het gereedschap, de apparatuur en werkbanken stonden er klaar voor! Mensen die niet precies wisten wat ze wilden maken, lieten zich spontaan inspireren door het materiaal, de omgeving of de kant-en-klare ontwerpen inclusief werkbeschrijving. 

Een speciale groep was de 3de van het Technasium, het Chr Lyceum Delft, dat een klassebank heeft gemaakt. de making of staat op VIMEO: http://vimeo.com/80785477#

DeelHout pallets

Aan het eind van elke shift gingen de deelnemers met hun resultaat op de kiek en dan naar huis. Bij dat weegmoment werden de voorwerpen meteen gewogen en aan het eind van de dag bleek: er is maar liefst meer dan 1000 kg hout gerecycled, of eigenlijk ge-up-cycled naar duurzame meubelstukken. dat is de grootste opbrengst van een DeelHout-editie tot nu toe.

DeelHout buiten

Alle foto's en ook van het maakproces vind je op FaceBook, of op de site van Deelhout. en de twee genoemde films op VIMEO http://vimeo.com/80784695# hele dag en van het Technasium http://vimeo.com/80785477#

Om de overlast van de bouw te verzachten wilden de bouwers van Spoorzone Delft, onder aanvoering van CCL, iets terugdoen. Daarom heeft WeSD met hen het bouwfestival DeelHout neergezet. Een ochtend of middag gingen 80 omwonenden en andere Delftenaren zelf aan de slag met balken, zaagresten van plaatmateriaal, pallets en andere schrootjes, kort gezegd 'deelhout'.

naar het nieuwsoverzicht > >