huisje tentoon Dag van de Bouw

Op 24 mei was de allerallerlaatste mogelijkheid om het bouwterrein te zien. Langs de route kregen de bezoekers veel informatie op een mooie manier geserveerd. In de toekomstige fietsenstalling stonden de platen van het 'huisje' tentoongesteld.

De bouwers van Spoorzone Delft hebben hun beste beentje voorgezet om het hele bouwproject voor het publiek open te stellen. Het trok maar liefst 7500 bezoekers! Omroep West schoot er een overzichtelijk item.

'huisje'
De uitgestippelde wandelroute ging over het terrein, door het stadskantoor en de nieuwe stationshal naar de perrons en weer omhoog langs de fietsenstalling. Eenmaal daar knalden de kleurige platen die de houten keet voor Delftstede hebben gesierd het publiek tegemoet.

De beschildering van het 'huisje' door buurtbewoners met begeleiding van kunstenaar Tymon Ferenc de Laat was een onderdeel van festival Bestemming015 vorig jaar. Dit jaar vindt het festival plaats op 20 en 21 juni. Nu het huisje is afgebroken gaan de platen naar de koffie- en souvenirwinkel die stichting True Blue binnenkort aan de Voorstraat 8 opent.


mooie toelichting: artist impression van de uiteindelijk kantoorruimte (links plaatje, rechts doorkijkje)

Bob de Bouwer
Aan het eind van de route kwam je weer uit op het terrein. Daar stond een springkussen klaar en liep Bob de Bouwer rond om met de kleintjes en andere fans op de foto te gaan. Gratis frietjes en de dag kon niet meer stuk. Bekijk alle foto's (vandaag of binnenkort online).

iedereen wil het huisje zien 
veel belangstelling voor het 'huisje'

naar het nieuwsoverzicht > >