Boomwhackers op de bouwplaats

Vrijdagmiddag 21 juni hebben 130 kinderen van de Gabriëlschool in Delft bouwer BAM Utiliteitsbouw een denderend welkom gegeven op de bouwplaats van Spoorzone Delft. 

Gewapend met Boomwhackers, trommels en bouwhelm gaven zij een spetterend optreden voor de bouwer van het stadskantoor en de stationshal. Om het pauzemoment compleet te maken trakteerden de kinderen de bouwers op een Delfts 5-sterren ijsje.

boomwhackers bij de BAM

foto: Herman Zonderland

Groepen 5 tot en met 8 van de Gabriëlschool hebben de afgelopen maanden met kleurrijk slagwerkmateriaal, onder leiding van docenten van de VAK, toegewerkt naar dit optreden in de bouwput. Boomwhackers zijn fel gekleurde buizen van verschillende lengte. Iedere kleur heeft zijn eigen toonhoogte.

Hoogste punt in augustus

BAM Utiliteitsbouw is vorige week gestart met de bouw van stadskantoor en stationshal. Het wordt een markant gebouw - ontworpen door mecanoo architecten - dat de toegangspoort vormt naar de gemeentelijke dienstverlening en het ondergrondse station. Een centrale en belangrijke plek voor Delftenaren, bezoekers van Delft en reizigers. Al in augustus van dit jaar wordt het hoogste punt van het stadskantoor bereikt.

Festival Bestemming015

De optocht met Boomwhackers is een initiatief van de Gabriëlschool en VAK, centrum voor de kunsten, in samenwerking met Spoorzone Delft, BAM Utiliteitsbouw, Werkplaats Spoorzone Delft (WeSD), als onderdeel van het nieuwe festival Bestemming015. Met dank aan chocolaterie de Lelie. In de week van 18-22 juni zijn op veel locaties rond Spoorzone Delft allerlei optredens. Het hele programma is te vinden op www.bestemming015.nl.

naar het nieuwsoverzicht > >