Spoorzone de bouwers

Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft, kortweg Spoorzone

Het Spoorzone Delft project bestaat uit de integrale herontwikkeling van een gebied van circa 40 hectare rond het spoor. Het project omvat de bouw van een spoortunnel, een station met een stadskantoor, bijna 1500 woningen, enkele kantoren, de aanleg van een stadspark, waterpartijen, fietsvoorzieningen, parkeerfaciliteiten en wegen. De plannen voor het gebied zijn gemaakt door stedenbouwkundige professor Joan Busquets.

In 2013 is de keuze gevallen op Palmbout voor hun stedenbouwkundige Visie op de SPoorzone, Zicht op Delft. Bureau Palmbout gaat dit ontwerp verder ontwikkelen. Zij werden gekozen uit 3 inzendingen, de anderen waren van DOK architecten en 

Met de bouw van de spoortunnel - en de sloop van het huidige treinviaduct - verdwijnen belangrijke barrières in de stad. De ambitie is om de Spoorzone te ontwikkelen tot een hoogwaardig stedelijk gebied.

De uitvoering van het project is in handen van de gemeente Delft en ProRail. Beide werken samen in het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft B.V.

Lees meer over Spoorzone