Bestuur

Het huidige bestuur is een echt bouwbestuur. We doen veel zelf.

Astrid Keers - voorzitter
Gepensioneerd bouwkundig projectleider en actieve bewoner van de Spoorzone 

´╗┐Erik Otto - penningmeester
Gepensioneerd projectleider op zeer diverse gebieden. 

Jasper van Zwol
Architect, gepensioneerd TU-docent en actief in Delft Design

Ron Witsenboer - secretaris
Voorzitter bij de Delftse afdeling van voor Groen Links en consulent bij de maatschappelijke organisatie MEE

vacature
We zoeken een betrokken Delftenaar die mee wil doen als ambassadeur voor WeSD.

 

 

Oud-bestuursleden:

Kees Ruijgrok
Oud-voorzitter - bestuurslid van het eerste uur. Hoogleraar bij Tias Nimbas.

Stefan van der Spek
Associate Professor Of Urban Design aan TUDelft

Bert Slagmolen
Voormalig Voorzitter - managing partner IME organisatieadviseurs

Bert is professioneel organisatieadviseur. Hij is de oorspronkelijke initiator van WeSD en richtte zich vooral op de relaties met externe partners en op de ontwikkeling van nieuwe initiatieven.

Eppo van Nispen tot Sevenear
Voormalig Secretaris - directeur DOK

Eppo was in die tijd directeur van DOK. Zoals u wellicht weet de meest innovatieve bibliotheek van de wereld. Daarnaast is hij lid van de meest uiteenlopende culturele organisaties en commissies in Delft. Binnen WeSD is hij (nog steeds oproepbaar als) gastheer en verbindingsofficier.

William van Treuren
Voormalig Penningmeester - directeur Basisschool Freinetschool Delft.

William is directeur van de Freinetschool Delft. Hij is bovendien politiek actief en kent het Delftse landschap als zijn broekzak. Binnen WeSD is hij vooral gericht op de verenigingsactiviteiten, de financiële boekhouding en de contracten.

Anke van Lon
Voormalig lid bestuur - burger van Delft

Anke heeft veel ervaring met vrijwilligers organisaties, onder andere voor Vluchtelingenwerk. De speerpunten van Anke binnen WeSD waren vooral de tentoonstellingen, het onderwijs en de omwonende van de Spoorzone.

Rob de Vree
voormalig bestuurslid - VNO NCW 

Robs motivatie wordt bepaald door de positieve insteek die WeSD kiest bij een van de meest ingrijpende ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad. Hij wil met WeSD een bijdrage leveren aan het Delft van de toekomst en jongeren vanuit zoveel mogelijk perspectieven laten ervaren wat de spoorzone voor de stad en voor hen kan betekenen.

René woont langs de Spoorzone en heeft ook vanuit zijn professionele achtergrond bijzondere belangstelling voor de transitie in Delft.´╗┐

Anne Koning
voormalig penningmeester - zelfstandig adviseur kindvriendelijke wijken

Anne Koning draait sinds de zomer van 2010 mee met het bestuur. Zij is aan de slag gegaan als adviseur kindvriendelijke wijken, na haar wethouderschap in Delft.

René Teule
voormalig bestuurslid - Directeur Vervoer gemeente Den Haag


Context van het artikel

Over het bestuur

WeSD is een vereniging, die wordt geleid door een bestuur. In deze samenstelling is dit bestuur sinds het eerste lustrum in september 2011 actief. Het zijn allen bestuursleden met een hands-on mentaliteit en volstrekt belangeloos in WeSD actief. Zij voeren geen betaalde projecten uit, ontvangen geen vergoeding voor de tijd die zij besteden en hebben geen dubbelfunctie bij een van de bouwende partijen.